top of page

Maak kennis met Marianne Franck, kersvers pedagogisch directeur basisonderwijs

Bijgewerkt op: 24 feb. 2022

Sinds enkele weken is Marianne Franck in onze scholengroep aan de slag als pedagogisch directeur basisonderwijs. Hoog tijd om kennis te maken met deze gedreven aanwinst!

Je maakte recent de overstap naar de centrale diensten, maar je had al heel wat ervaring binnen onze scholengroep.

Inderdaad. Mijn volledige professionele loopbaan situeerde zich tot nog toe binnen onze scholengroep. In 2003 ben ik als leerkracht gestart in de graadklas van het vijfde en zesde in de toenmalige basisschool GO! Melle. Na drie schooljaren werd deze vestigingsplaats gesloten en mocht ik in BSGO! Gentbrugge het zesde leerjaar gedurende vijf schooljaren onder mijn hoede nemen. Nadien werd ik er nog enkele jaren de juf van het eerste leerjaar. In 2013-2014 maakte ik de sprong naar het ambt van directeur. Ik startte als halftijds co-directeur in GO! Daltonschool De Kleine Icarus, gecombineerd met een administratieve ondersteunende functie binnen onze scholengemeenschap Horta. Vanaf februari 2014 werd ik halftijds directeur op GO! Leefschool Eikenkring en halftijds co-directeur in Daltonschool GO! De Kleine Icarus. In 2014-2015 ging ik voltijds aan de slag als directeur van GO! Leefschool Eikenkring en die job heb ik met veel passie blijven doen tot eind vorig jaar.


In januari 2022 ben je een nieuwe uitdaging aangegaan. Wat is jouw belangrijkste opdracht?

In mijn nieuwe functie ben ik pedagogisch coördinator binnen onze scholengemeenschap Horta. Ik vorm hierbij een tandem met directeur- coördinator basisonderwijs Kevin Eggermont. Ik ondersteun scholen in hun schoolontwikkeling en samen met directies geef ik het beleid mee vorm. Via professionele leergemeenschappen streef ik er ook naar de scholen onderling te verbinden, zodat ze elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren. Er zit ontzettend veel expertise binnen onze scholengroep. Het is belangrijk om ruimte te creëren voor uitwisseling van al die kennis en ervaring.


Hoe waren de eerste weken in jouw nieuwe functie?

De eerste weken verliepen vlot. Het is heel fijn om echt de tijd te hebben om in verschillende scholen klassen te bezoeken en in gesprek te gaan met leerkrachten.


Wat is jouw ambitie nog voor dit schooljaar? Waar kijk je het meest naar uit?

Ik hoop op beleidsniveau een partner en een meerwaarde te kunnen zijn voor de directies van onze scholengemeenschap. Ik wil er samen met hen voor zorgen dat de onderwijskwaliteit binnen onze scholen gegarandeerd blijft en onderwijsvernieuwingen op een kwaliteitsvolle manier geïmplementeerd worden. Ik hoop ook dat ik leerkrachten pedagogisch kan begeleiden en ondersteunen en dat ik voor hen een vertrouwd aanspreekpunt mag worden.


(Foto: pedagogisch directeur Marianne Franck (rechts) aan de slag met coördinerend directeur basisonderwijs Kevin Eggermont (midden))

235 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page